ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ
Συστατικά
- 500 γραμ. φασόλια ξερά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
- 1/2 κούπα σέληνο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πουμαρό) ή 3-4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
- 1/2 ποτήρι λάδι
- αλάτι - πιπέρι
- λίγο μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα
- λίγο ψιλοκομένο μπέικον
- Οποιος νηστεύει βέβαια δεν βάζει το μπέικον.
Οδηγίες
- Μουσκεύουμε από βραδίς τα φασόλια σε νερό.
- Την άλλη μέρα πετάμε το νερό αυτό και βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.
- Μόλις βράσουν΄ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου