Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ


Συστατικά

  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1/2 κούπα σέληνο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πουμαρό) ή 3-4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα
  • λίγο ψιλοκομένο μπέικον
  • Οποιος νηστεύει βέβαια δεν βάζει το μπέικον.

Οδηγίες

  1. Μουσκεύουμε από βραδίς τα φασόλια σε νερό.
  2. Την άλλη μέρα πετάμε το νερό αυτό και βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.
  3. Μόλις βράσουν΄ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να ψηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου