Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Μακαρονάδα με κιμά.(Μπολονέζ)


Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε.
  • βούτυρο για να κάψεται τα μακαρόνια(όσο θέλετε)
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κονσέρβα τοματάκι
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα ή λίγο σκόνη κανέλλα.
  • τυρι για να ρίξετε πάνω απο τα μακαρόνια (ότι σας αρέσει)
  • αλάτι και πιπέρι και πολύ λίγο σκόνη γαρύφαλο.

Οδηγίες

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
  2. Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  3. Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
  4. Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει .
  5. Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, βάζετε και λίγο αλάτι ,αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
  6. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
  7. Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει
  8. Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα και το γαρύφαλο.
  9. Αλατοπιπερώνετε
  10. Σβήνετε με κρασί
  11. Προσθέτετε τον μαϊντανό
  12. Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
  13. Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του.
  14. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
  15. Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
  16. Πασπαλίζετε με το τυρί της αρεσκείας σας.

1 σχόλιο:

  1. Πωωωωωωωωωωωω!!! Μου εχεις ανοιξει την ορεξη!!!
    Τελειες συνταγες, ευκολες, για καθε μερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή