Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ ΦΡΕΣΚΑ Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ...


1 kg φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1συσκευασία ντομάτατακια κονκασέ(κοματάκια)

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
μαϊντανό μπόλικο

4-5 κλωνάρια άνιθο
λίγο ξερό δυόσμο σκόρδο (προαιρετικά)
λίγη ζάχαρη
αλατοπίπερο
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεστάνει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο σκόρδο. Αφήνουμε ελάχιστα να σωταριστούν και προσθέτουμε τα φασολάκια.
Τα ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να μαραθούν λίγο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε νερό (περίπου 1,5 ποτήρι) και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Κατά την διάρκεια μαγειρέματος, προσέχουμε το νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νεράκι τόσο ώστε να μείνει στο τέλος το φαγητό μας με λίγο ζουμί.
Καλή επιτυχία!!

2 σχόλια:

  1. χαχαχα.ντοματακια ειναι οχι ντοματατακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ντοματατακια ειναι ντοματακια κομμενα σε μικρότερα κομματια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή