Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Ψωμάκι σπιτικό

Υλικά: 1 κιλό αλεύρι για ψωμί 1 κύβος φρέσκια μαγιά (45γρ) 600 ml νερό 10 γρ αλάτι Ζεσταίνουμε το νερό λίγο έτσι ώστε να είναι χλιαρό και διαλύουμε τη μαγιά μέσα. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη λεκάνη και κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση. Εκεί ρίχνουμε το αλάτι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να φτιάξουμε μια λεία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την τυλίγουμε με μια ζεστή πετσέτα και την αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη, την χωρίζουμε σε καρβελάκια και αφήνουμε μισή ωρα ακόμη τυλιγμένα με ζεστή πετσέτα. Ψήνουμε στους 180 για 1 ωρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου